Eric mohede

Eric mohede

Eric Mohede

Ik ben geboren in 1961 te Kisaran (Sumatra, Indonesië), getrouwd en vader van vier kinderen in de leeftijd van 23 tot 29 jaar.

Na mijn middelbare school heb ik klassiek gitaar gestudeerd aan het Twents Conservatorium. Ik ben nog steeds werkzaam als gitaarleraar en gitarist. Als pedagoog draag ik met passie de kennis van het instrument en de muziek over aan de leerlingen en probeer ik hen te enthousiasmeren. Ik merk dat in dit proces, het contact met de leerling (en ouders), het hanteren van andere vaardigheden ook noodzakelijk is.

Mijn interesse in deze vaardigheden resulteerden in het volgen van communicatietrainingen. Deze trainingen werden gegeven op basis van inzichten uit het NLP en de Transactionele Analyse.

De aandacht voor onderwerpen van psychologische aard verschoof langzamerhand naar nieuwsgierigheid in thema’s van filosofisch/theologische aard.

Deze nieuwsgierigheid is niet gestopt. De behoefte om mij te professionaliseren in de werkelijke ontmoeting op basis van praktisch te filosoferen over de ‘alledaagse’ diepere kwesties met de ander, blijkt een blijvende stimulerende beweging te zijn.

Om vorm en inhoud te geven aan het beroep als ‘filosofisch practicus’ heb ik aan het ISVW de beroepsopleiding gedaan en deze met positief resultaat afgesloten.